16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Tinereţe fără tutun

Craiova: Tinereţe fără tutun

Agenţia Naţională Antidrog, prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din ţară şi municipiul Bucureşti, marchează, ca în fiecare an, în a III-a săptămână a lunii noiembrie, Ziua Naţională fără Tutun (20 noiembrie).
Respectând principiul integralităţii şi unităţii conceptuale a campaniilor universale de prevenire, Agenţia Naţională Antidrog propune opiniei publice din România ca, în acest an, scopul evenimentelor pentru marcarea Zilei Naţionale fără tutun să fie:
– informarea şi sensibilizarea populaţiei în legătură cu riscurile consumului de tutun;
– informarea în legătură cu practicile companiilor de tutun.
Sloganul propus pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun, în concordanţă cu cel recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este: „Tinereţe fără tutun”, slogan ce face parte dintr-un apel la acţiune adresat tinerilor, decidenţilor politici, societăţii civile şi publicului larg pentru interzicerea totală a publicităţii şi promovării produselor din tutun, măsuri legislative care ar putea conduce la scăderea consumului de tutun în populaţia generală şi în rândul adolescenţilor şi tinerilor, în special.
Astfel, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj va desfăşura în această săptămână o serie de campanii educaţionale adresate tinerilor cu scopul de a-i sensibiliza pe aceştia cu privire la efectele consumului de tutun şi a le atrage atenţia asupra metodelor folosite de industria tutunului pentru a-i transforma in consumatori „fideli” ai produselor lor, după cum urmează:
· Activităţi de informare-educare cu privire la riscurile fumatului vor avea loc la mai multe licee din Craiova: – 19.11.2008- Gr. Şc. „Charles Laugier”, în parteneriat cu Poliţia de Proximitate (orele 11.00), L.T. „Henri Coandă”, în parteneriat cu Asociaţia „Europrotector” (orele 11.10), Colegiul Tehnic „Ion Mincu” (orele 12.30)
· Tot azi începând cu orele 13.30, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, pe terenul de sport va avea loc o activitate sportivă, sportul fiind o alternativă sănătoasă la consumul de tutun, iar la UM 01662, atât astăzi cât şi mâine, orele 16.00, se vor desfăşura în parteneriat cu ASEF Oltenia lectorate de informare a cadrele militare.
· La Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova va avea loc o activitate de sensibilizare cu privire la efectele consumului de tutun a persoanelor private de libertate, iar în celelalte două penitenciare (Penitenciarul Craiova şi Penitenciarul Pelendava) deţinuţii vor primi materiale informative despre efectele consumului de tutun realizate de Agenţia Naţională Antidrog.
· Mâine, 20.11.2008,  în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Craiova, la C.N. „N. Titulescu” (orele 13.30)se vor desfăşura activitatăţi informative, şi, începând cu orele 23.00, în Clubul „Zebrano” din Craiova va avea loc „NO TABACCO PARTY”, activitate iniţiată de SSMC, la care CPECA Dolj este partener.
· Tot mâine începând cu orele 13.00, în sala de festivităţi a C. N. „Ştefan Velovan” va avea loc un spectacol de muzică şi dans oferit de copiii ce desfăşoară activităţi în Palatul Copiilor din Craiova. Spectacolul va fi precedat de o scurtă informare a elevilor cu privire la efectele nocive ale fumatului, iar activităţile artistice ce vor urma sunt promovate ca şi modalitate sănătoasă de petrecere a timpului liber. În organizarea acestei activităţi CPECA Dolj are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Palatul Copiilor Craiova şi C.N. „Ştefan Velovan”.
· O altă activitate pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun se va desfăşura pe 20.11.2008 la Clubul Antidrog „Eliberează-te” din cadrul Gr. Şc. „Traian Vuia” din Craiova, unde elevii vor fi informaţi de către un voluntar al Centrului despre riscurile consumului de tutun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS